Paran dağlarında parlayan Zat
Paran dağlarında parlayan Zat
5- Tesniye, Bab 33, Âyet: 2: Rab, Sinadan geldi ve onlara Sâirden doğdu; Paran dağlarında parladı ve mukaddeslerin on binleri içinden geldi. Onlar için sağında ateşli ferman vardı.
1- Tevratın bu ifadesinde: Sinadan gelme; Hz. Mûsaya ve Sîna dağında ilâhî hükümlerin Ona verilmesine Sâirden doğma ise: Hz. İsaya ve Ona İncilin verilmesine Paran dağlarında parlama ise, Efendimizin Mekkede çıkacağına işarettir. Zira Paran, Arapça okunuşuyla Farandır. Faran ise; Mekkenin eski bir ismidir.
Ayrıca Paranın Mekke olduğuna, Kitab-ı Mukaddesin Tekvin Bölümünde ki, Hz. İsmailin Paran çölünde oturduğu anlatan cümlelerde delildir.
Zira Hz. İsmail Mekkede oturmakta idi. Demek, Kitab-ı Mukaddesin işaretiyle de Faran, Mekkedir.
Tevratın ifadesiyle; Allah Faran dağlarından parladığını beyan buyurmuştur. Bu parlama, Hz. Muhammedden başka kim olabilir?
2- Mukaddeslerin on binleri içinden geldi cümlesiyle belirtilen mukaddesler ise; Peygamberimizin Âli, Ehl-i Beyti ve Ashâbıdır. Kısa bir zamanda bu mukaddes cemaat on binlere, hatta yüz binlere ulaşmıştır.
3 Sağda ateşli ferman ifadesi ise; Cihada ve gelecek peygamberin cihad ile memur olacağına işarettir. Efendimiz ve ümmetinin cihad ile vazifeli olması, bu cümlede işaret edilen zatın Hz. Muhammed (SAV) olduğunu ispat etmektedir. Demek Tevratın bu cümlesi üç işareti ile Efendimizden (SAV) haber vermektedir