Tevratta ki bütün milletlerin Himadası
Kuran, Yahudilerin, kitapları olan Tevratın kelimelerinin yerlerini ve anlamlarını değiştirmek suretiyle dinlerinde tahrifat yaptıklarını söylemektedir. Bu yüzden Peygamberimizle ilgili işaretler, Yahudiler tarafından başka anlamlara çekilmek ve değiştirilmek istenmiştir. Kelimelerin anlamını çarpıtarak var olan anlamı bozan ehli kitap; böylece Peygamberimize işaret eden izahların anlaşılmasını zorlaştırmışlardır.
Bu konuya işaret eden Kuran ayetleri şöyledir:
Yahudilerin bir kısmı kelimeleri yerlerinden değiştirirler ve dillerini eğip, bükerek işittik ve karşı geldik derler (Nisa Suresi 46)
Onlar yerlerine konulmuş kelimeleri değiştirirler ve Size bu verilirse alın, verilmezse sakının derler (Maide Suresi 41)
Şimdi Tevrat da Peygamber Efendimiz(s.a.v)e işaret eden ifadelere geçiyoruz:
1- (Eski Ahit Haggay 2, ayet 6-7 arası): Her şeye Egemen Efendiniz diyor ki; Bir kere daha, vakit azdır ve Ben göklerle yeri, denizle karayı sarsacağım Ve bütün milletleri sarsacağım ve bütün milletlerin Himadası gelecek ve bu mabedi şanla, şerefle dolduracağım der.
Geleceği müjdelenen ve Tevratın bu bölümünün orijinal metninde geçen Himada kelimesi, Arapçada geçen Muhammed ismiyle aynı köklerden ve Ahmed isminin harfleri olan Ha, Mim ve Dal harflerinden oluşmaktadır ve genel olarak aynı anlamları taşımaktadır. Böylece Hz. Muhammedin ismi veya isminin anlamını veren kelime, ayetin ifadesinde; gelecekte oluşacak görkemli bir olay ile beraber anılmaktadır.
Acaba Eski Ahitten sonra gelen ve Allahın varlığını milyarlara yayan Hz. Muhammedin (s.a.v)in gelişinden daha görkemli ne olabilir! Demek, Tevratın bu ayeti, Peygamberimizden ve onun ile meydana gelecek müthiş ve görkemli hadise olan İslamın bütün devletleri sarsarak dünyaya galip gelmesinden haber vermektedir.